Billy is terug!

Goed nieuws: Billy is terug in de klas! Het blije terugzien met de klasvriendjes had hij zeker niet zo enthousiast verwacht! Billy is helemaal uitgerust en kon heel wat vertellen over Italië...  De kleuters hadden natuurlijk ook heel wat te vertellen.

Billy had nog geen tijd gehad om zijn koffertje uit te pakken en toonde maar al te graag zijn ‘schatten’ uit Italië.

Zijn duikbril die hij gebruikte in het zwembad van het hotel, een doosje heerlijke pasta en als souvenir een schelpje voor in onze zandbak.

Blijkbaar had Billy ferm genoten van zijn reisje want in zijn koffertje zaten ook cocktailprikkers en een ballon. Billy is een party animal :-)

Billy vond de slinger die de kleuters maakten (op eigen initiatief!) ge-wel-dig!

En ook de talrijke brieven die aan hem persoonlijk waren gericht werden gesmaakt.
Moris bracht een prachtige atlas mee naar klas en kon fier vertellen dat ‘Italie’ op cijfer 3 en 4 stond (pagina 34).
Op de laatste pagina’s merkten we alle vlaggen van de wereld op. Heel wat kleuters toonden hiervoor interesse. Morgen gaan we hier dan ook verder op in en zullen we onze droomvlag ontwerpen.
Billy vond het super dat we nu ook pizza’s maken in klas. Eigenlijk heel eenvoudig: je belt de pizzafoon, de pizzabezorger komt langs en je kan kiezen uit een aantal pizza’s die hij of zij voorstelt. Natuurlijk kan je ook zelf je pizza samenstellen: gewoon even doornemen welke toppings je verkiest...
Deze week verdiepten we ons trouwens in de plattegrond van de klas. We zetten een minischiebtje op de plattegrond van de klas. Wie kan de echte schoen op precies dezelfde plaats zetten in de klas? 

Om de terugkomst van Billy te vieren en omdat Billy erg houdt van feestjes, vieren we maandag feest in de klas!  Na een brainstorm in de klas weten we hoe een écht feest er uit moet zien: we beginnen met aperitief met chips, kaas en salami.  Een hoofdgerecht vinden was niet moeilijk: Billy vindt Italiaanse Spaghetti Bolognese heerlijk!

 

Concreet:  MAANDAG  20/11: 'FEEST'dagje

's Morgens maken we samen de spaghettisaus in de klas.  Om 12u schuiven we aan aan onze lange feesttafel in klas voor het aperitiefje en eten we samen spaghetti!

Maandag dus geen warme maaltijd of boterhammen in de eetzaal... 

 

GUSTOSO!

Ps: Billy vanavond in de winkel gespot met juf Elke ter voorbereiding op ons feest... ☺️