Thema ‘Sint en Piet op bezoek’

De leukste tijd van het jaar... uitkijken naar de komst van Sinterklaas en Zwarte Piet!  Ook in onze klas worden Sint en Piet grondig geïmiteerd: Sint schrijft in zijn boek, gaat op bezoek bij de kinderen, rijdt op zijn paard, ... De pieten vragen rond wie wat wil en bezorgen de speelgoedjes uit het magazijn aan de kinderen.
Speciaal dit jaar is dat we extra goed kunnen oefenen om goeie pieten te worden: via verschillende banken (lees: dakranden) stappen we door naar de grote blauwe mat (lees: plat dak). Tussen de blauwe en rode elastiek oefenen we een kunstje. Op het einde van de blauwe mat gooien we een kaasdoos in de schoorsteen  (lees: geschenkje).
Natuurlijk is dit momenteel onze favoriete hoek! :-)
Met dank aan turnjuf Micheline voor de suggestie ivm de elastieken rond de blauwe mat! 
Alle kleuters maakten een persoonlijke badge die we dinsdag zullen dragen als de échte Sint komt. De tweede kleuters stempelen hun stoomboot en knipten hem daarna uit.
Daarnaast wordt de beebot weer grondig getest en spelen we samen nieuwe spelletjes zodat de kinderen ze alleen kunnen spelen.

Er zijn nieuwe plasticinekaarten, op de computer worden nieuwe woordkaarten ingetypt en we gaan overal op zoek naar de letter S van Sinterklaas. Het kleine poppenhuis kwam terug van zolder en werd verrijkt met de playmobilfiguren van Sint en de Zwarte Pieten. Voor wie zin had van de derde kleuters werd een sudoku uitgelegd.

In de kring hebben we nu een TROTS-bord: als we ‘zo fier als een pauw’ zijn komt dit op het bord.  Ook de foto van Moris en Matien hoort hier thuis: zij waren deze week een superteam als kindje van de dag en helper! 2de en 3de Kleuter samen, zo leren ze van elkaar!

In het kader van de voorleesweek kregen we bezoek van Katty van de werkgroep 'Kamishibai'.  Ze vertelde vorige week een mooi verhaal met haar kamishibai.  Ook de boekenfee kwam langs met een leuk verhaal!  Dankjewel Katty en Elke!

In de turnles konden de kleuters samen met juf Micheline een pietendiploma verdienen.  Het pietendiploma van de 3de kleuters was net iets anders dan dat van de 2de kleuters: ze moesten zelf aanduiden wat wel en minder goed lukte.  Knap hoor!

En nu... wachten tot dinsdag op hoog bezoek!