Thema ‘Dinosaurussen’ in klas

Een boeiend en leerzaam thema, aangebracht door enkele kleuters uit de derde kleuterklas.  Uiteraard mocht een dinohoek niet ontbreken: er werd heel uitgebreid gespeeld met de dino-ontdektafel.  In de timmerhoek werd een dinosaurus in elkaar getimmerd.  De klasbib werd uitgebreid met heel wat informatieve boekjes over dino's, alsook prentenboeken waarin dinosaurussen de hoofdrol spelen.

De beenderen van de dino's die opgegraven worden door paleonthologen genoten veel interesse.  Daarom konden dinoskeletten nageschilderd worden met wattenstaafjes op het schildersezel.

De tweede kleuters kregen een opdracht waarbij ze hun fijne motoriek konden verbeteren: oefenen van de kleur- en scheurtechniek.

In de paasvakantie kocht ik 2 leuke stoeltjes om in onze klasbib/boekenhoek te zetten.  Zorgjuf Elke bekeek met enkele geïnteresseerde kleuters het bijhorende boekje, ze lazen het 'plan' en gingen aan de slag.  Een uurtje later konden we de stoeltjes al in gebruik nemen!  Dankjewel handige harry's :-)

 

Tijdens één van de zonnige dagen werden de dino's uit onze dinohoek gehaald en meegenomen naar de zandbak buiten: terug een leuke verrijking die voor een heel ander soort spel zorgde.