Themadoos ‘trouwen’ en feesthoek/kapsalon/bloemenwinkel in de klas

Omdat we de voorbije anderhalve week vaak over 'Moederdag' bezig waren werd een bloemenwinkel opgestart, want elke mama houdt toch van bloemen? 

 

Van het één kwam het ander en de hoeken werden verder uitgebreid in thema 'Feest': hét ultieme feest is een trouwfeest.  Ik was al een tijdje bezig met het sparen van spulletjes rond 'trouwen': een trouwjurk, een sluier, een bruidsboeket, een strikje, ... tijd om de 'trouwdoos' te introduceren in klas.  Deze doos werd erg enthousiast onthaald door de kleuters en er werd heel wat afgetrouwd in klas! 

Trouwens, de kinderen zijn heel open minded en vinden het heel ok als meisjes met elkaar trouwen, of jongens met jongens, ... prima toch?

Wie naar een trouwfeest gaat moet natuurlijk mooi uitgedost zijn: vandaar een verkleedhoek met kapsalon zodat we er partyproof uitzagen.

Hilariteit alom met de snorren van de verschillende burgemeesters! 

De ceremonie werd telkens opnieuw met zorg nagespeeld: rollen verdelen en verkleden, op de bruidsmars van Mendelssohn het stadhuis betreden, de huwelijksbelofte uitspreken, ringen uitwisselen, het trouwregister ondertekenen, een zoen of een knuffel... en na het officiële gedeelte het feest.

 

Zaaaalig was dat! Via de foto's kunnen jullie meegenieten van enkele trouwfeesten...