Nieuw thema: 'FEEST!'

Omdat het thema van Ettelgem kermis (weekend van 21-23 september) 'ETTELGEM FEEST!' is, werken we dit thema ook uit.

We starten steeds met een brainstorm: 'wat weten we hier al over?', 'waar denken we aan als we het over FEESTEN hebben?'

Er kwam heel wat uit de bus.  Het kladblaadje met woorden die de kinderen aanbrachten werd verder uitgewerkt in net door enkele kleuters tijdens de hoekenwerking.

Hiermee gaan we verder aan de slag.  Omdat we een hoekje 'crèche' in de klas hebben, beslissen we om de onthaalhoek om te toveren in een 'babyborrel'.  Tijdens elk spelmoment staan 2 kleuters in voor de voorbereiding, de uitwerking en de opkuis van de babyborrel.  

Onder voorbereiding verstaan we: partytafels klaarzetten, slinger ophangen, tafels dekken, chips in de kommetjes en kinderchampagne uitschenken.  

Maar hoe weet je dat je naar een babyborrel moet gaan?  Natuurlijk, als je een uitnodiging krijgt!

Samen kiezen we leuke meisjes- en jongensnamen uit, deze kunnen we overschrijven op de uitnodiging.  Als we zelf onze feestkledij aan hebben is het tijd om de kleuters uit het poppenhuis uit te nodigen.  Wie een uitnodiging krijgt mag naar het feest.

De kleuters wisten tijdens de brainstorm ook dat met lege handen naar een feestje gaan niet zo gepast is.  We voorzien cadeautjes die de kleuters zelf vullen.

Na een tijdje merk ik dat de kleuters te veel geschenkjes in een doos steken - sommigen durven zelfs een strijkijzer geven aan de baby! ;-)  Op de dozen komen hoeveelheidsaanduidingen, zo is het voor iedereen duidelijk én is het nog leerzaam ook!

In de andere hoekjes zijn we ook al in 'feeststemming': oa. op de lichttafel kunnen we grappige feestgezichten en -mannetjes maken.

Zo, het thema is gelanceerd.  Nu verder uitbouwen... wordt vervolgd!