Joke wil spoken!

Het nieuwe thema 'Joke wil spoken' is gebaseerd op een leuk prentenboek en zal de leidraad zijn voor ons komende grootouderfeest. 

 

Joke is een geest en ze wil spoken, maar een wit laken vindt ze zo saai... dan neemt ze maar zelf het initiatief om een ander, leuker laken te vinden!  Wij gaan met haar op pad.

 

Vanuit het boekje komen heel wat leuke impulsen en bijgevolg zijn  we deze week reeds gestart met de voorbereiding van ons feest.  Een feest waar de liefde van en voor onze grootouders centraal staat... maar meer dan dat geven we nog niet prijs. :-)

 

 

De kleuters maakten deze week kennis met Joke en vormden zelf het kleine poppenhuisje om tot een decor om het verhaal na te spelen.

We maken allemaal één spookje dat op het grootouderfeest zal dienen als tafelversiering.  De kleuters kozen tussen 2 verschillende materialen om hun spookje te maken: gips en witte doeken in behangerslijm.

Eens de spookjes droog waren gingen de creatieve kleuters aan de slag.

Er zijn er al enkele klaar... we werken na de vakantie verder aan deze activiteit.

Een deelaspect van het thema is het werken met, verkennen van en spelen met doeken.  Geen leukere activiteit dan kampen bouwen met doeken.  Door te doeken vast te maken met wasknijpers oefenen we onze fijne motoriek.  Samen sterker... want met meer heb je meer ideeën en leer je samenwerken!

We spraken over onze lievelingskleur en turfden op een blad welk kleur het meest succes had.

We bekeken welke kleur de tweede winnaar was, welke kleur meer/minder stemmen kreeg... veel wiskundige begrippen die aan bod kwamen en verwoord werden.

Vrijdag vierden we Halloween op school.  We werden ook uitgenodigd door de leerlingen van de 5de klas om naar hun poppenkast te komen kijken.  Ze hadden de poppen zelf gemaakt en ook het verhaaltje zelf uitgeschreven.  

Prettige herfstvakantie en tot maandag 5 november!

Reactie schrijven

Commentaren: 0