Dag Sinterklaas!

Het nieuwe thema voor de komende weken is een klassieker waar alle kinderen gek op zijn: 'Sinterklaas'.  De poppenhoek maakt plaats voor het huis van de zwarte pieten en ook Sint heeft een heus 'bureau' waar hij alles netjes kan noteren in zijn mooie rode boek.  

We leren nu schilderen aan een écht schildersezel.  De opdracht die we krijgen is om Zwarte Piet te schilderen.  Bedoeling is dat iedereen leert zelfstandig schilderen: een schort aantrekken, een blad nemen en met magneten vastmaken aan het schildersezel, de verfkwasten gebruiken zonder morsen, de handen wassen, de schort terug op zijn plaats hangen, ...

Zondag is Sint met zijn pieten gearriveerd in Oudenburg. Laura en Irmelin maakten die aankomst na met blauw papier (de vaart), blokjes en planken. Mooi!

Op de lichttafel kunnen we nu bestaande kleurplaten 'overtekenen' en inkleuren.  Prima oefening voor de fijne motoriek!

In de boekenhoek kan je in prentenboeken kijken waarin Sinterklaas de hoofdrol speelt.  Er zijn ook reclameboekjes met speelhoek én het kleine poppenhuis staat er ook zodat we de verhalen kunnen naspelen met playmobil figuren en vingerpopjes.

De opdrachten met de clics hebben veel succes.  Weer een nieuw soort materiaal om te verkennen.

In de bouwhoek wordt geëxperimenteerd met plattegronden en wordt de stoomboot van de Sint nagebouwd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We sluiten af met fijn nieuws: sedert maandag hebben we er een klasvriendje bij! 

 

Welkom, Dylan!  :-)