03. juni 2019
Vandaag kregen we bezoek van brandweerman Sam en brandweerman Ewout. Omdat ze échte brandweermannen zijn konden ze ons superveel bijleren over hun werk bij de brandweer van Gistel. Ze bleven wel 2 uren, zo kregen we ruimschoots de tijd om de vele verschillende facetten van het brandweerleven te ontdekken. We begonnen met een fotoronde en leerden over de verschillende interventies die de brandweer doet: een kat uit de boom redden, een brand brussen, grote takken of bomen van de weg halen, de...
21. mei 2019
Een zonnige dag, een mooie locatie, leergierige kleuters,... wat wil een mens nog meer? De schoolreis vandaag naar ‘De zonnegloed’ is meer dan geslaagd!
11. mei 2019
Écht hoor, onze mama’s zijn zoooooo lief! Met het thema ‘Ik verwen mama’ kregen de kleuters heel wat ideetjes voor Moederdag. We wilden een ‘verwentasje’ maken voor onze lieve mama’s, maar wat moet daar allemaal inzitten? Volgende dingen kwamen uit de brainstorm met de kinderen: Een zelfgemaakt armbandje:
08. mei 2019
Op donderdag 2 mei waren we uitgenodigd om de bewoners van rusthuis Riethove te bezoeken. Natuurlijk slaan we deze activiteit niet af. Met de lijnbus waren we al snel op de plaats van bestemming. Mieke gaf ons een rondleiding door het gebouw en we mochten ook een kamer van één van de bewoners bezoeken en haar vragen stellen. Samen met de bewoners speelden we 3 leuke spelletjes. Als afsluiter kregen we een wafel en een drankje. Dankjewel aan de begeleiders en bewoners van het rusthuis om ons...
26. april 2019
Omdat een aantal kleuters zelf steeds opnieuw 'kapper' aan het spelen zijn in het poppenhuis wordt een kapsalon gemaakt in de klas. Om de kneepjes van het vak te leren gaan we op bezoek bij Bieke, de mama van Arno, die kapster is in Ettelgem.
21. april 2019
Natuurlijk werd onze klas niet vergeten bij het uitdelen van lekkere chocolade door de Paasklok en de Paashaas! De kleuters werkten zorgvuldig aan hun mandje en op de laatste dag voor de paasvakantie werden we verrast met lekkere eitjes! We probeerden ook de nieuwe schrijfmethode 'Krullenbol' uit die de ouderraad voor ons kocht. Prachtig materiaal en hele leuke activiteiten... de motoriek van onze kleuters kan er alleen maar baat bij hebben. Dankjewel, ouderraad!
03. april 2019
Het schoolfeest hebben we achter de rug en het is een mooi feest geworden! Voor ons was dit ook de afsluiter van een rijk thema: 'Iedereen superheld!'. Zoals heel vaak zijn we dit project gestart met een brainstorm: 'Wat weten we hierover?' 'Wat willen we bijleren?' 'Wat willen we doen/maken?' Vanuit deze brainstorm werd ook onze superheldendans op het schoolfeest opgebouwd.
20. maart 2019
Elk jaar vieren we een aantal feesten met alle kleuters samen, zo ook carnaval. De kinderen mogen verkleed naar school komen en de juffen trakteren met een drankje en chips. Samen dansen en gek doen, altijd leuk!
19. maart 2019
28. februari 2019
Ook het 5de leerjaar werkt het thema 'Middeleeuwen' uit... leuk om weten. Zouden ze misschien eens op bezoek willen komen naar onze klas zodat wij kunnen demonstreren wat we allemaal geleerd hebben? Natuurlijk willen ze dat! Vanmorgen is het dan zover. Eerst gaat iedereen de teletijdmachine in, die katapulteert hen in een oogwenk naar de tijd van de ridders, jonkvrouwen en kastelen. Om ons kasteel te betreden moeten ze eerst het wachtwoord raden... gelukkig zijn de 5de klassers pientere...

Meer weergeven