01. januari 2019
De kleuters van de tweede en derde kleuterklas van ons Ettelgemse schooltje wensen jullie allen een heel gelukkig nieuwjaar 2019 toe! We kozen samen voor een nieuwjaarslied in plaats van een nieuwjaarsvers. We baseerden ons lied op het nieuwjaarslied van kapitein Winokio, maar maakten het wat korter zodat het ook voor de tweede kleuters haalbaar zou zijn om het aan te leren. Bij zingen hoort natuurlijk een microfoon, zo kunnen we extra ‘show’ geven tijdens ons eerste optreden van 2019! 😉...
04. december 2018
Ook in onze school kregen we een bezoekje van Sinterklaas en één van zijn Zwarte Pieten. Zo tof om te horen dat Sint tevreden is over ons klasje! Sinterklaas wist ook dat we rond de letter 'S' gewerkt hebben en heel wat kleuters mochten dit aan Sint demonsteren.
21. november 2018
Het nieuwe thema voor de komende weken is een klassieker waar alle kinderen gek op zijn: 'Sinterklaas'. De poppenhoek maakt plaats voor het huis van de zwarte pieten en ook Sint heeft een heus 'bureau' waar hij alles netjes kan noteren in zijn mooie rode boek.
10. november 2018
Ook na de herfstvakantie blijven we werken rond het thema van het grootouderfeest, maar nu vanuit een andere invalshoek: 'De kunstenaar'. We maakten kunstige spookjes en vertellen prentenboeken over kunst.
25. oktober 2018
Het nieuwe thema 'Joke wil spoken' is gebaseerd op een leuk prentenboek en zal de leidraad zijn voor ons komende grootouderfeest. Joke is een geest en ze wil spoken, maar een wit laken vindt ze zo saai... dan neemt ze maar zelf het initiatief om een ander, leuker laken te vinden! Wij gaan met haar op pad. Vanuit het boekje komen heel wat leuke impulsen en bijgevolg zijn we deze week reeds gestart met de voorbereiding van ons feest. Een feest waar de liefde van en voor onze grootouders centraal...
09. oktober 2018
Een bezoek aan het bos, dat is voor ons ... ... al fun van bij het vertrek want we gaan met de bus!
04. oktober 2018
We hebben de 4de dag van ons thema achter de rug en hebben al heel wat bijgeleerd! De aarde onder onze voeten is de thuis van heel wat dieren. De eerste 2 dagen werden vooral aan 'de mol' gewijd. Een fascinerend diertje dat bijna niets ziet of hoort maar wel razendsnel wormen kan vangen en een vernuftigd systeem van gangen maakt onder de grond. We vonden een molshoop in de speeltuin, dat wil zeggen dat er daar een mol woont!
04. oktober 2018
Deze week is het gezin Lestabel uitgebreid met een kleine jongen, Eliah. Broer Noah en zusje Ella zijn heel fier! Noah trakteerde de juffen en klasgenootjes met suikerbonen. Welkom, Eliah!
30. september 2018
Stilaan verdwijnt de zomer en maakt de natuur plaats voor het herfstseizoen. In de klas zullen we het de komende tijd hebben over 'Onder de grond'. Deze week maakten we reeds samen een brainstorm rond dit thema. Er kwam heel wat uit de bus... - Er zijn dieren die onder de grond leven: de mol, de mier, het konijn, de regenworm, ... - De mol maakt molshopen. - Om onder de grond te gaan kan je een graafmachine gebruiken. - De buizen van de huizen zitten onder de grond. - Sommige groenten groeien...
24. september 2018
Vandaag was een superdagje! Dankzij de ouderraad mocht de hele kleuterschool een uurtje rondjes draaien op de draaimolen!

Meer weergeven