20. maart 2019
Elk jaar vieren we een aantal feesten met alle kleuters samen, zo ook carnaval. De kinderen mogen verkleed naar school komen en de juffen trakteren met een drankje en chips. Samen dansen en gek doen, altijd leuk!
19. maart 2019
28. februari 2019
Ook het 5de leerjaar werkt het thema 'Middeleeuwen' uit... leuk om weten. Zouden ze misschien eens op bezoek willen komen naar onze klas zodat wij kunnen demonstreren wat we allemaal geleerd hebben? Natuurlijk willen ze dat! Vanmorgen is het dan zover. Eerst gaat iedereen de teletijdmachine in, die katapulteert hen in een oogwenk naar de tijd van de ridders, jonkvrouwen en kastelen. Om ons kasteel te betreden moeten ze eerst het wachtwoord raden... gelukkig zijn de 5de klassers pientere...
15. februari 2019
Ok, we weten het, Valentijn is echt wel melig... maar toen het in de kring ter sprake kwam onder de kleuters groeide al snel het idee om iemand een brief te schrijven. Want dit past natuurlijk schitterend in ons thema 'Letters, letters, overal letters', een lekker ouderwetse brief 'schrijven'. Voor wie de brief zou zijn, daar was al snel duidelijkheid over: onze MAMA en PAPA.
06. februari 2019
Er is zoveel interesse in cijfers en letters, tijd dus om dit thema uit te werken in klas. We zijn onze 14-daagse gestart met een letterzoektocht in klas.
01. februari 2019
De voorbije 2 weken werkten we rond het thema ‘bouwen’, net zoals de peuters en kleuters van de eerste kleuterklas. We startten onze boeiende 14-daagse met een wandeling in ons dorp. Er zijn immers enkele bouwwerven op wandelafstand van de school. Onderweg vergeleken we daken, gevelstenen, brievenbussen, bakstenen, ... We zitten direct ín het thema!
14. januari 2019
Waarschijnlijk hebben jullie het al gehoord... we werken nu rond 'sprookjes' in klas. Sprookjes zijn volkvertellingen die erg oud zijn en van generatie tot generatie doorverteld werden. Onder andere de gebroeders Grimm en Hans C. Andersen schreven ze op en werden zo wereldberoemd. Sprookjes spreken de dag van vandaag nog steeds tot de verbeelding en, ook al lijkt de vertelling vaak inhoudelijk hard, het loopt altijd goed af voor de 'underdog' en de 'slechterik' wordt gestraft. Kijken jullie mee...
01. januari 2019
De kleuters van de tweede en derde kleuterklas van ons Ettelgemse schooltje wensen jullie allen een heel gelukkig nieuwjaar 2019 toe! We kozen samen voor een nieuwjaarslied in plaats van een nieuwjaarsvers. We baseerden ons lied op het nieuwjaarslied van kapitein Winokio, maar maakten het wat korter zodat het ook voor de tweede kleuters haalbaar zou zijn om het aan te leren. Bij zingen hoort natuurlijk een microfoon, zo kunnen we extra ‘show’ geven tijdens ons eerste optreden van 2019! 😉...
04. december 2018
Ook in onze school kregen we een bezoekje van Sinterklaas en één van zijn Zwarte Pieten. Zo tof om te horen dat Sint tevreden is over ons klasje! Sinterklaas wist ook dat we rond de letter 'S' gewerkt hebben en heel wat kleuters mochten dit aan Sint demonsteren.
21. november 2018
Het nieuwe thema voor de komende weken is een klassieker waar alle kinderen gek op zijn: 'Sinterklaas'. De poppenhoek maakt plaats voor het huis van de zwarte pieten en ook Sint heeft een heus 'bureau' waar hij alles netjes kan noteren in zijn mooie rode boek.

Meer weergeven